Milheiros house

The visit we made to this field proved to be inspiring and fundamental to develop this proposal. It was impossible to feel indifferent to the natural beauty of the surroundings, but also to the qualities of the existing buildings. The existence of 4 buildings, some in advanced ruin, were decisive for the definition of the strategy to be implemented in this project. The harmony of the 4 constructions, and the scale of them – perfectly hierarchical to each other – made us decide to maintain that same hierarchy, and to reinforce it. Therefore, the proposal follows the guidelines of form and scale of pre-existences and establishes an intrinsic dialogue between the new and the old. In all interventions, the proposal is shaped to the characteristics of the place and seeks to take advantage of its qualities.

What we did:

  • Architecture

Location:

  • Ferreira do Zêzere, Portugal

Start / conclusion:

  • 2018 June / in progress

Client:

  • Private

Intervention area:

  • 1750 m²